събота, 16 април 2016 г.

Грис халва с ядки




Продукти:
1 1/2 ч.ч. грис
6 с.л. олио
60гр. масло-половин пакетче
2 ч.ч. захар
5-6 ч.ч. вода
ванилия
леко запечени ядки
сушени кайсии и стафиди-накиснати в ром

Приготвяне:
В малка тенджерка карамелизирам леко захарта и прибавям топла вода-внимава се,че пръска.Бърка се докато се разтопи карамела на слаб огън.В по-голяма тенжерка слагам мазнината и като се затопли прибавям гриста.Бъркам докато придобие златист цвят.Сипвам карамелената вода и бъркам.След като се посгъсти се прибавят ядките и ванилията .Оставя се докато се приготви формата.Формата е по желание-при мен беше правоъгълна,покрита с прозрачно фолио ,което излиза и отгоре и настрани.Сипвам сместа вътре,заглаждам и оставям да се охлади.


Загъвам с фолиото отгоре и прибирам в хладилника за няколко часа.Обръщам върху поднос и свалям фолиото.



Нарязвам на парчета и поднасям с усмивка....



Няма коментари:

Публикуване на коментар