четвъртък, 26 май 2016 г.

Паста с гъби и сметанов сос

Продукти:
250 гр. паста
250 гр. гъби
80 гр. масло
100гр. бяло вино
1 с.л. горчица
200гр. готварска сметана
 настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Пастата се сварява с малко сол и олио,за да не залепне.
Гъбите се задушават в маслото за 20 минути и се изваждат.В мазнината се сипва виното,горчицата и сместа се бърка с тел до гладкост.Ври на слаб огън докато количеството остане до1/3.Постепенно сипваме сметаната и бъркаме до леко сгъстяване.Подправяме със сол и черен пипер.Сваляме от огъня и смесваме със спагетите.Ако трябва добавям от водата на сварените спагети-не я хвълям веднага след прецеждането.Сервира се с настърган кашкавал.


На мен много ми допадна вкуса на тази паста ,комбиниран с аромата на гъбите и разтопения кашкавал.


Да ви е сладко!
Източник

Да са живи и здрави всички абитуренти,както и нашия племеник Миро!


Няма коментари:

Публикуване на коментар