петък, 27 май 2016 г.

Лимонов кейк с крема сирене




2 3/4 ч.ч. или 380 гр. брашно
 1 пакет бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/2 к.л. сол
1 1/3ч.ч. или 360 гр. захар
2 с.л. лимонова кора
220 гр. меко масло
4 големи яйца
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.ч. айрян или 235 мл.
2 ч.ч. вишни-моите бяха замръзени и отцедени

Глазура:
85 гр. сирене крема
1 с.л. меко масло
250 гр. пудра захар
1 1/2 с.л.лимонов сок



Приготвяне:
Разбива се маслото и захарта,постепенно се слагат яйцата 1 по 1,айряна,сока и лимоновата кора.Брашното с бакпулвера,содата и солта се пресяват и прибавят.Накрая се и вишните-аз ги овалях леко в брашно.Сместа се разбърква с лъжица и се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс.Пече се на 180 градуса за около 50-60 минути.
След като се охлади леко, се изважда от формата и се оставя в подходящ съд,за да се охлади напълно.
За глазурата-всички продукти се смесват и се разбиват с тел.Залива се кекса и се оставя да стегне.


Аз поръсих със захарни фигурки.


Реже се на парчета и се сервира.


Със сутришното кафе си е направо наслада....


Много,много вкусен сладкиш!


Да ви е сладко!


Какво му трябва повече на човек-чаша ароматнокафе ,парче сладкиш и любим човек до себе си,с когота да сподели цялото това удоволствие....



Този букет е за всички учители в знак на признателност и уважение!
Любим празник-24 май!





1 коментар:

  1. Живе, и със сутрешното, и със следобедното кафе - все си е чуден!

    ОтговорИзтриване