неделя, 12 февруари 2017 г.

Солен пай във форма за кекс



Продукти:
7-8 кори за баница

Пълнеж:
100гр. наденица-нарязана на кубчета
300гр. сирене-натрошено
200гр. настърган кашкавал
1 червена чушка нарязана на сино
1 бакпулвер
120 гр. финна грис-добре ,че си донесох от Гърция
Всичко се обърква в купа.



Заливка:
4 големи яйца
150 мл. прясно мляко
100 гр. масло и олио общо
150 мл. газирана вода
малко масло за намазване на формата

Приготвяне:
Взимаме един лист,слагаме 2-3 с.л. от пълнежа и събираме с две ръце от ляво и от дясно като хармоника.


Така сгънатия лист поставяме във форма за кекс.Отгоре се редят по същия начин и останалите листа ,докато се напълни.
В същата купа без да я мием разбиваме с тел яйцата,прибавяме млякото,газираната вода и мазнината.



Изсипваме отгоре навсякъде.


Печем на 190 градуса-40/45 минути.Когато отстрани се отделят лесно корите е готово.Печем до златист цвят до суха клечка.


Оставяме да се охлади, обръщаме в поднос и режем.


Хрупкаво отвън и меко отвътре-много вкусно!


Източник


2 коментара: