неделя, 19 март 2017 г.

Постни сладки с локум



Продукти:

Необходими продукти:

Продукти:
3/4 чаена чаша слънчогледово олио
1/2 чаена чаша бира
3 чаени чаши брашно
1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
2 ванилии


1 кутия обикновен локум
пудра захар за овалване




Приготвяне:
В купа смесваме олиото и бирата. Добавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера и ванилията. Замесваме меко, но нелепнещо тесто. Разделяме тестото на две топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 3 милиметра и с чашка изрязвам кръг в който слагам половин парче локум.Оформям на топче и подреждам в тава покрита с хартия.


Печем в предварително загрята фурна на 180С за 12 минути.



Овалваме горещите сладки в пудрата захар.




Много подходящи за постещите преди Великден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар