Необходими продукти:
3/4 чаена чаша слънчогледово олио
1/2 чаена чаша бира
3 чаени чаши брашно
1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
2 ванилии
1 кутия обикновен локум
пудра захар за овалване
Приготвяне:
В купа смесваме олиото и бирата. Добавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера и ванилията. Замесваме меко, но нелепнещо тесто. Разделяме тестото на две топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 3 милиметра и с чашка изрязвам кръг в който слагам половин парче локум.Оформям на топче и подреждам в тава покрита с хартия.
Овалваме горещите сладки в пудрата захар.
Много подходящи за постещите преди Великден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар