сряда, 22 март 2017 г.

Крем карамел с хляб за тост



Продукти:
450 мл. прясно мляко
5 яйца
200гр. течна сметана
150 гр. захар
4 филии хляб за тост
40 гр. меко тесто
ванилия

За карамела
150гр. захар
50 мл. вода

 Гарниране:

200гр. сметана се разбива 2 с.л. захар



Приготвяне:
Карамелизираме захарта и добавяме водата на слаб котлон и внимаваме да не пръска,защото може да се изгорим.Ври докато се разтопят  карамелените  бучици и сипваме на дъното на чашите .


Разбиват се яйцата и захарта,прибавя се сметаната,маслото и ванилията.
В блендер се смила хляба заедно с малка част от разбитите продукти.Цялата смес се събира в една купа.Разпределя се по чашите и се пече на водна баня 180 градуса 30-35 минути до суха клечка.


Оставяме да се поохлади.



Слага се в хладилника за 1-2 часа .Минаваме с ножче отстрани за по-лесно обръщане на крема.



По желание може да се гарнира със сметана.


И без сметана е много вкусно,както си го хапна половинката.


Грабвайте лъжицата и му се наслаждавайте!


Няма коментари:

Публикуване на коментар