събота, 22 април 2017 г.

Солени мъфини с праз


Прекрасни солени мъфини!



Продукти:
Бутер тесто за 12 форми за мъфини  и 2 квадратни
50 гр. зехтин
400 гр. суров праз-нарязан
2 стръка  пресен лук
1/2 китка магданоз
100гр. наденица
100гр. кисело мляко
200гр. заквасена сметана
2 големи яйца
150 гр. настъргана моцарела-половината се отделя за отгоре
2 с.л. грис
 сол
черен пипер




Приготвяне:
Праза и лука се задушават в зехтина до омекване.Охлажда се и към тях се прибавят останалите продукти и половината моцарела.


От тестото се изрязвата  12 квадрата.Пълнят се с плънка и отгоре се поръсват с половината останала моцарела.


При мен дойде малко повече и напълних още 2 форми,като застъпих парчетата тесто ето така:


За да не залепне за формата тестото ,е добре да има хартия за печене под него.При малките мъфини леко ми залепна.


Пече се на 180 градуса за около 30 минути.


Получиха се едни фантастични бутерки.


И в големите  форми се изпекоха много добре.


Да ви е сладко!


Поздрави от мен!

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар