10 сухара
150 гр. орехи
1 с.л. зехтин
1 с.л. ликьор
1 с. л.желе от дюли
1/2 ч.л. канела
Сироп:
50 гр. захар
10 гр.какао-1 с.л.
80 гр. вода
Заливка
200 гр. кувертюра шоколлад
1 с. л. зехтин
Приготвяне:
Първо се прави сиропа-захарта,какаото и водата се слагат в съд на котлона и сиропа ври 4-5 минути.Шоколада,начупен на парчета се разтопява на водна баня или в микровълновата.Оставя се настрана и през това време се правят бонбоните.Всичко се смила в блендер и се смесва с какаовата смес.Обормят се топчета с навлажнени ръце.
След това се прибират за кратко в хладилник,за да стегнат малко. Потапят се шоколада с помощта на вилица и се подреждат върху хартия за печене в поднос.
Оставят се на хладно място,за да стегне шоколада.
Може да се направят и на по-големи парчета,като се оформи сместа на руло,увива се в алуминиево фолио и се прибере в хладилника за 4-5 часа.След това се реже на парчета заедно с фолиото и след това внимателно се отстранява фолиото от всяко парче.И тогава се потапя в шоколада- въпрос на вкус.
Дани,пожелавам ти да си много щастлива!
Заслужава си да се опитат тези вкусни бонбонки!
Да ви е сладко!
Ако щеш вярвай, Живе, но публикацията ти ми идва точно навреме. До преди два дни ми се подмяташе в шкафа последният голям козунак, който превърнах в сладка галета и сега ще взема с нея да пробвам твоите бонбони. Супер идея! Едва ли щях да се сетя да си направя именно бонбони с нея. Още довечера ще ги забъркам и ще изненадам моите хора в почивните дни.
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила!