събота, 29 април 2017 г.

Пълнени палачинки на фурна


За вечеря с хубаво вино са перфектни.




И много вкусни!


Продукти:
8 палачинки

3 с.л. олио
3 скилидки чесън
1 буркаче нарязани гъби
1 стрък розмарин
домашна лютеница -рецепта
3 парчета наденицаоколо 250 гр.
1 пакет сирене крема
150 гр. извара
100 гр. настърган кашкавал или пармезан
пресен лук

Приготвяне:
В тиган слагаме мазнината,чесъна ,гъбите и розмарина .Запържва се леко и се прибавя нарязаната наденица.Сваляме от огъня,изваждаме розмарина  и оставяме да се охлади.Прибавяме изварата и крема сиренето и объркваме.
Взимаме палачинка,намазвале леко с лютеница,



отгоре слагаме 2 пълни с.л. от сместа,



поръсваме с пресния  чесън.



 Завиваме на руло,като е добре и краищата  да се загънят.



Подреждаме в намазнена тавичка.След като всички са готови ,намазваме отгоре леко с лютеница и поръсваме с кашкавал.



Може и пармезан.




Пекох на 180 градуса за 20-30 минути до приятен загар,но не трябва да са сухи.



Хапват се топли с черевно вино.

Да ви е сладко!

Източник
Розмаринът ми.



2 коментара:

  1. Обичам пълнени палачинки.
    Твоите са чудесни, Живе!
    И съм сигурна, че са изпили много вино!
    Хубав неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Дани!
    На това дъждовно време, червеното вино си е екстра.

    ОтговорИзтриване