И много вкусни!
Продукти:
8 палачинки
3 с.л. олио
3 скилидки чесън
1 буркаче нарязани гъби
1 стрък розмарин
домашна лютеница -рецепта
3 парчета наденицаоколо 250 гр.
1 пакет сирене крема
150 гр. извара
100 гр. настърган кашкавал или пармезан
пресен лук
Приготвяне:
В тиган слагаме мазнината,чесъна ,гъбите и розмарина .Запържва се леко и се прибавя нарязаната наденица.Сваляме от огъня,изваждаме розмарина и оставяме да се охлади.Прибавяме изварата и крема сиренето и объркваме.
Взимаме палачинка,намазвале леко с лютеница,
отгоре слагаме 2 пълни с.л. от сместа,
поръсваме с пресния чесън.
Завиваме на руло,като е добре и краищата да се загънят.
Може и пармезан.
Пекох на 180 градуса за 20-30 минути до приятен загар,но не трябва да са сухи.
Хапват се топли с черевно вино.
Да ви е сладко!
Източник
Розмаринът ми.
Обичам пълнени палачинки.
ОтговорИзтриванеТвоите са чудесни, Живе!
И съм сигурна, че са изпили много вино!
Хубав неделя!
Благодаря,Дани!
ОтговорИзтриванеНа това дъждовно време, червеното вино си е екстра.