неделя, 30 април 2017 г.

Лимонов кейк

Продукти:
4 големи яйца
350 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
200гр. меко масло
 кора от лимон
200 мл. прясно мляко
200 гр. заквасена сметана
3 с.л. лимонов сок
400гр. брашно

Сироп:
сока от 2 лимона
60 гр. захар
Кипи за кратко-2 минути.Охлажда се.

Глазура:
100 гр. пудра захар
3-4 с.л. течна сметана
кора от лимон



Приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта и последователно се прибавят и останалите продукти.В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва сместа.Пече се на 180 гр. затоплена фурна за около 50-60 минути.


Пробва се дървен шиш и ако има тесто по него се слага отгоре фолио и се намаляват градусите.След като се извади от фурната се залива със студения сироп.
Оставя се да се охлади 15 минути и се изважда от формата.


Глазурата-в купа слагам пудрата захар на кладенче и в средата сметаната.Бърка се до желаната гъстота.

Залива се първо по каналчетата и после отгоре.


Оставя се да стегне -може и в хладилника за кратко.


Много нежна текстура се получи и лимонов аромат.

Източник




Хубава неделя !

Цъфналата ни дюля.



Няма коментари:

Публикуване на коментар