Спанак от нашата градина,който ползавам тези дни.Обичаме и лапад,та ги редуваме.Зеленийки да има....
Продукти:
50 гр. масло + 50 мл. олио4 яйца
2 с.л. заквасена сметана
100 гр. сирене
100 гр. настърган кашкавал + още 50гр. на малки парченца за поръсване на питата
от 350 до 500 гр- пресен спанак
5 стръка пресен лук, 3 с.л. зехтин
1 връзка пресен джоджен
Ползвах кори за одрински кори за баница-3 бр.
Приготовяне:
Задуших спанака и лука,охладих и прибавих останалите продукти за плънката.
Разгъваме корите и ги намазваме обилно със смес от маслото и олиото. Поставяме ги на дъното на тава, като краищата висят навън.
Изсипваме сместа в тавата и правим борд от висящите кори, като ги подгъваме навътре. Намазваме краищата на корите с мазнина .
Поставяме останалия кашкавал на няколко места върху сместа и печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути - до получаване на златист цвят.
Изваждате и намазвате запечените кори с четка и вода.
Покрийте с чиста кърпа за около 20 минути .
Нели,баницата ни стана много вкусна-благодаря за рецептата!
Няма коментари:
Публикуване на коментар