петък, 5 май 2017 г.

Баница със спанак


Спанак от нашата градина,който ползавам тези дни.Обичаме и лапад,та ги редуваме.Зеленийки да има....


Продукти:
50 гр. масло + 50 мл. олио
4 яйца
2 с.л. заквасена сметана
100 гр. сирене
100 гр. настърган кашкавал + още 50гр. на малки парченца за поръсване на питата
от 350 до 500 гр- пресен спанак
5 стръка пресен лук, 3 с.л. зехтин
1 връзка пресен джоджен

Ползвах кори за одрински кори за баница-3 бр.

Приготовяне:

Задуших спанака и лука,охладих и прибавих останалите продукти за плънката.
Разгъваме корите и ги намазваме обилно със смес от маслото и олиото. Поставяме ги на дъното на тава, като краищата висят навън.
Изсипваме  сместа  в тавата  и правим борд от висящите кори, като ги подгъваме навътре. Намазваме краищата на корите  с мазнина .



 Поставяме останалия кашкавал на няколко места върху сместа и печем в загрята фурна на 180 градуса  около 25 минути - до получаване на златист цвят. 



Изваждате и намазвате запечените кори с четка и вода.



 Покрийте с чиста кърпа за около 20 минути .


Нели,баницата ни стана много вкусна-благодаря за рецептата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар