Продукти:
1 пакет фини кори
за намазване на корите:
1/2 пакетче масло от малките + 2 с.л. олио
1 жълтък за намазване
за плънката:
200 гр.сирене
200гр.извара
1 яйце и 1 белтък
магданоз
Приготвяне:
По съвет на Инчето купих от тези кори и наистина са превъзходни-от фантастико.
Взима се 1 кора,намазнява се и се завърта в центъра ето така:
Слага се 1 с.л. от плънката.
Загъват се краищата към средата.
И баничката се обръща.
Така всички се нареждат в тава покрита с пекарска хартия.Отгоре се намазват с жълтъка разбит с 1 лъжица зехтин.На мен ми остана от мазнината и прибавих към жълтъка.
Пекат се на 180 градуса за около 30 минути.
Съвсем леко ги напръсках с вода и завих с кърпа.
Станаха безумно вкусни!
А последния път направих от половин кора и станаха много симпатични.Разрязах всички кори на 2.Едната част завих с найлона ,за да не изсъхнат докато правя останалите .
Разкошни са и аз ги правих!
ОтговорИзтриване