Продукти:
600 гр. брашно от спелта бяло и пълнозърнесто при мен
1 с.л. мед 1 1/2 ч.л. сол
1/2 кубче мая
1 с.л. зехтин
300мл. топла вода
семена за поръсване
Приготвяне:
Маята се размива с 1/2 ч.ч. топла вода,прибавя се меда и 1 лъжица брашно и се оставя да се активира.
В купа с брашно сипваме водата,маята,солта,олиото ,зехтина и омесваме меко нелепнещо тесто.Ако има нужда се прибавя още малко брашно.
В чиста купа поръсена с брашно и отгоре тестото поръсваме и оставяме да втаса.
След това оформяме на хляб.На масата сложих семената и отгоре натопих тестото в тях.
В продълговата форма слагам хартия за печене и оставям хляба на топло да втаса отново.
Вклюбвам фурната на 50 градуса и слагам формата вътре.Щом втаса засилвам на 180 градуса и така се пече около 40 минути.
Когато е готов се изважда върху решетка да изстине покрит с кърпа.
Реже се когато е изситнал напълно.
Източник -Перун
Разкош...
ОтговорИзтриване