понеделник, 24 юли 2017 г.

Обърнат сладкиш с череши



Продукти:
170 гр. масло
60 гр. кафява захар
500гр. череши
170 гр. брашно
40 гр. царевично брашно
130 мл. прясно мляко
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
200гр. захар
3 яйца
1 ванилия

Приготвяне:
Черешите се изчистват от костилките и се оставят леко да се изцедят.
В тиган слагаме да се карамелизира кафявата захар и кубче масло-50гр.до леко златист цвят.



Сипваме карамела във форма-26 см.покрита с хартия за печене.



Отгоре подреждаме черешите.
В съд разбиваме маслото и захарта до побеляване.Разделяме белтъците от жълтъците.Сипваме един по един жълтъците и разбиваме.Слагаме останалите продукти и накрая разбитите на пяна белтъци.Объркваме с шпатула сместа.Изсипваме върху черешите и леко заравняваме.


Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса 45 минути.
След изпичане оставяме на отворена фурна 10 минути да се охлади.



 Обръщаме в подходяща чиния и сваляме хартията.

Ето го и него.


Може леко да се поръси с пудра захар.


И с прекрасните чаши за кафе,подарени  от приятелите ми с които танцуваме български и гръцки танци.Благодаря им от сърце!


И естествено си направихме гръцко кафе.



Прекрасен сладкиш!


А тези прекрасни покривчици ,които красят масите ми са от Здравчето-благодаря ти миличка!


1 коментар:

  1. Макар да не танцувам български и гръцки танци, ще се помоля за парченце от сладкиша, Живе...

    ОтговорИзтриване