неделя, 20 август 2017 г.

Карамелизиран сладкиш с праскови



Продукти:
3 яйца
180 гр. захар
100мл.олио
250 гр. кисело мляко
230 гр. брашно
1 бакпулвер
3 ванилии

3 праскови

70 гр. захар
60 гр. масло

Приготвяне:
В тавичка с диаметър 26см.  карамелизираме захарта и маслото.Трябва да е с по-високи стени,защото се надига и може маслото да излезе при печенето,както при мен се получи.
Дърпа се от котлона и отгоре се нареждат прасковите,нарязани на филийки.
Разбиват се яйцата и захарта до побеляване и се прибавят останалите продукти.Сместа се излива върху прасковите и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25-30 минути.


Изчаква се малко и се обръща в подходящ съд.Може да се поръси с пудра захар ,както направих и аз,но докато направя няколко снимки и тя се стопи.



Реже се,след като като се охлади напълно.Аз сервирах със сок от сливи домашно производство.


А за още по-голям разкош и топка сметанов сладолед .


Мнооого вкусно се получи.


Рецептата видях при Ваня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар