вторник, 22 август 2017 г.

Тарта с праскови и сметанов крем




Продукти:
за тестото:
250 гр. брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло-студено на кубчета
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
настъргана кора на 1 лимон

за крема:
200 мл. течна сметана
2 яйца
50 гр. захар
1 ванилия

и още:
2 големи праскови
пудра захар


В купа сложете всички продукти за тестото,омесете ,съберете на топка и увийте в стреч фолио и приберете за 1 час  в хладилника.




 Разбийте двете яйца и захарта,прибавете   ванилията и сметаната.



Изрежене хартия с по-голям диаметър от тавата и разточете тестото.




Прехвърлете го заедно с хартията  и оформете борд,след което надупчете с вилица.



 Подредете нарязаните на резени праскови.



Върху тях излейте сметановия крем.




 Изпечете тартата на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 50 мин.



Готовият сладкиш охладете на решетка и поръсете с пудра захар.



След като се охлади може да се нареже на пачета.



Рецептата видях при  Ванчето и бързах да я направя,докато има вкусни праскови в двора.Само мента не сложих,защото нямах прясна в къщи.


Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар