вторник, 26 септември 2017 г.

Триъгълни банички




Продукти:
8 листа кори за баница Сърбиянка-при мен одрински
3 яйца
7 супени лъжици с връх царевично брашно
250 грама кисело мляко
80 грама разтопено краве масло
100 грама слънчогледово олио
10 грама бакпулвер

натрошено сирене
сусам за поръсване - по желание,половината бяха със сусам

В купа смесваме леко разбититите с вилица яйца, маслата, киселото мляко, брашното и бакпулвера.
Вземаме лист кора за баница и я намазваме със сместа.



 Сгъваме единия ъгъл до средата на кората, сгъваме и другия ъгъл до средата, така че да се срещнат. Намазваме със сместа ненамазаната част от кората. Прегъваме я нагоре, така че да получим правоъгълник. Отново намазваме ненамазаната част. Поръсваме със сирене. Сгъваме към средата единия ъгъл на получения правоъгълник. Същото правим и с другия ъгъл, така че да покрием сиренето и да получим триъгълник,който намазваме със сместа. Сгъваме го отново, така че да получим пак триъгълник. Пак мажем със сместа, отново сгъваме на триъгълник. Така  го е описала Инчето в блога си.



Прехвърляме върху тава, покрита с хартия за печене. Мажем отгоре със сместа и поръсваме със сусам. По същия начин процедираме и с останалите кори. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 30 минути или до приятно зачервяване.



В къщи много се харесаха тези банички.Ето и без сусам.



Еднакво вкусни са.



Поздрави!


1 коментар:

  1. Обичам ги тези банички, но не мога да намеря кори Сърбиянка.
    Радвам се, че си ги направила с одрински кори, Живе :)

    ОтговорИзтриване