неделя, 20 август 2017 г.

Лешникова торта



Необходими продукти:
За блатовете:
165 грама захар на пясък
200 грама предварително изпечени лешници
4 белтъка
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 голяма щипка сол
Приготвяне:
Включете фурната на 160°C.
Очертайте четири кръга с диаметър 20 сантиметра върху два листа хартия за печене. Обърнете листовете от обратната на начертаната страна, така че блатовете да не попият от графита на молива. Поставете всяко парче хартия за печене в голяма тава, и много леко намажете всяко кръгче с олио или масло.
Поставете лешниците, половината от захарта и солта в блендер и пасирайте докато всичко се смели фино.
С електрически миксер разбийте белтъците в голяма и суха купа с чисти бъркалки, докато при изваждане на бъркалките, белтъците имат меки върхове. Добавете ваниловия екстракт и останалата захар. Разбийте докато белтъците стегнат, но не бива да стават сухи.
Прибавете белтъка на три пъти по 1/3 към смлените ядки и захарта, като междувременно разбърквайте внимателно.
Разстелете всяка 1/4 от лешниковото тесто равномерно в рамките на всеки кръг, разпределете равномерно.



Печете блатовете, докато станат сухи на допир - това отнема около 20 минути . Оставете  да се охладят напълно.


За по-хубав кръг изрязох с ринга.



Рецептата за тях е от тук-Танчето

За крема:
1 кутия карамелено мляко и 1 с какао


500 гр. течна сметана за разбиване
2 желатина-предварително накиснати

Приготвяне на крема:
Смесват се двете млека и към тях се прибавя предварително разбитата сметана и течния желатин.


Смесват се с шпатула.


Слагам един блат,леко напръсках с карамелен сироп и отгоре крем,след това пак блат,сироп и крем докато свършат.


Отстрани сложих ленти от тънка папка,за да се отлепи по-лесно от стените.



Прибрах в хладилника за една нощ.





Украсих със сметана смесена с бял шоколад .


1 коментар: