Продукти:
за блата
2 по-големи тиквички
200гр. кашкавал
2 с.л. брашно
1/2 пакет бакпулвер
2 жълтъка
черен пипер
2 белтъка
сол на вкус
копър
Плънка:
250 гр. извара
200гр. майонеза
125 гр. сирене крема
2 ск.чесън
копър
Приготвяне:
Настъргваме тиквичките,посоляваме и оставяме 30 минути да си пуснат водата.След това изтискваме с ръце.Смесваме ги с настъргания кашкавал, брашното,бакпулвера,жълтъците и черния пипер.Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг и внимателно прибавяме към тиквичките.В тавата от фурната слагаме хартия за печене и отгоре разпределяме сместа.
Печем в предварително загрята фурна до златисто.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.
Смесваме продуктите за плънката
и изсипваме върху кората.
Навиваме на руло и загъваме с хартията.
Прибираме в хладилника да стегне.След което режем и сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар