вторник, 26 септември 2017 г.

Солен кейк с тиквичка и чедър




Продукти:
4 яйца
120 гр. разтопено масло
1 настъргана тиквичка
150 гр. наденица
2 с.л. нарязан магданоз
6 с.л. прясно мляко
200 гр. брашно с набухвател
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1ч.л. сол,челен пипер
100 гр.чедър-при мен беше този англйски/много ми харесва/


Приготвяне:

Тиквичките се настъргват,леко се поръсват със сол и се оставят 30 минути-изтискват се от вадата.
В купа се разбиват яйцата и маслото за 5 минути с тел.Добавя се брашното пресято с бакпулвера и останалите подправки.В друга купа се слага настъргания чедър ,магданоза,запечената на парчета наденица и млякото.Всичко се обърква добре и се изсипва в намазнена  и покрита с хартия правоъгълна форма.Отгоре се изравнява с мокра лъжица.Пече се на 170 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.
Източник



Оставя се 15 минути в тавичката и след това се изважда.



Охлажда се напълно и се реже.



От нашата градинка-минзухари.


Няма коментари:

Публикуване на коментар