неделя, 6 януари 2019 г.

Лесен ябълков сладкиш



Продукти:

3 яйца
100гр.меко масло
1ч.ч. кисела мляко
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
3 настъргани ябълки
2 с.л. канела
3 с.л. захар
50 гр. орехи
2 с.л.галета

Приготвяне:
Развита се яйцата със захарта ,маслото,млякото,ванилията.Бакпулвера се сипва в брашното и се прибавят към сместа.
В купа се настъргват ябърките и се изстискват.Добавя се канелата,захарта,орегите и галетата и всичко се обърква.Смесват се двете смеси и се сипват във форма 26 см покрита с пекарска хартия.


Сладкиша се пече до суха клечна на 180 градуса.



След като се охлади се поръсва с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар