четвъртък, 3 януари 2019 г.

Бисквитени бисквити


И тук се доверих на Йоли.Направих подаръчета за нашите и още няколки дечица.



Продукти:
125 гр.масло
100гр. пудра захар
2 жълтъка
1 ванилия
кора от 1/2 портокал
100 гр. фино смлени чаени бисквити
100гр. фино смлени орехи
брашно до меко тесто

Приготвяне:
Разбива се маслото с пудрата захар и жълтъците.Прибавят се останалите продукти и се оформя тестото на топка.Прибера се в хладилника за 30 минути.


След това се разточва върху леко набрашнен плот и се изрязват фигурки.


Подреждат се в тава покрита с пекарска  хартия и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Украсих ги с белтъчен айсинг-ето и рецептата за него:

1 белтък от голямо яйце
250 г пресята пудра захар
1 ч.л. натурално царевично нишесте
ванилия
1 ч.л. лимонов сок

Приготвяне:

В купа смесете белтъка, захарта, нишестето и ванилията. Разбийте с миксер за 3 минути на ниска скорост. Добавете лимоновия сок и отново разбийте за кратко. Ще получите крем с много гъста консистенция. В това състояние е подходящ за шприцоване на цветя и фигурки.


Както съветва Йоли-покрийте крема с влажна кърпа или  с две намокрени парчета кухненска хартия и оставете на стайна температура 20-30 минути. Това е нужно за да се споят добре съставките, въздухът в глазурата да спадне и да се стопят всички останали кристалчета захар. След 20 минути размажете малко крем между пръстите си. Не трябва да усещате грапави частици.
 Към готовата глазура налейте малко студена вода. Наливайте постепенно с чаена лъжичка. Разбърквайте с лопатка, а не с миксер за да не влиза повече въздух. Разредете до консистенция като за целувки, която е подходяща за очертаване и фино рисуване.За да покриете изцяло бисквитите е нужно да разредите глазурата с още вода. Отново прибавяйте лъжичка по лъжичка. Глазурата трябва да е с такава гъстота, че капка от нея да може се разлива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар