Продукти:
100гр. домашна юфка
5 яйца
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 праскови и 1 банан
2 с.л. супени лъжици кокосови стърготини
40 грама краве масло
Отделете една чаена лъжичка от маслото и намажете дъното и стените на правоъгълна тава с размери 18 на 30 сантиметра.
Покрийте дъното на тавичката с юфката.Поръсете с кокосовите стърготини.
Обелете прасковите,нарежете и поръсете върху юфката.
Разбийте яйцата и захарта на ръка в голяма купа. Може и с миксера, но за кратко.
Прибавете прясното мляко и отново за кратко разбъркайте.
Разтопете маслото, изчакайте около минута да се охлади и го прибавете към млечната смес. Разбъркайте.
Изсипете млечната смес към продуктите в тавата и леко разбъркайте.
Може да се пече на водна баня,а може и тавата директно върху скарата.
Изпечете сладкиша на 175 градуса в предварително затоплена фурна.
5 яйца
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 праскови и 1 банан
2 с.л. супени лъжици кокосови стърготини
40 грама краве масло
Приготвяне:
Отделете една чаена лъжичка от маслото и намажете дъното и стените на правоъгълна тава с размери 18 на 30 сантиметра.
Покрийте дъното на тавичката с юфката.Поръсете с кокосовите стърготини.
Обелете прасковите,нарежете и поръсете върху юфката.
Разбийте яйцата и захарта на ръка в голяма купа. Може и с миксера, но за кратко.
Прибавете прясното мляко и отново за кратко разбъркайте.
Разтопете маслото, изчакайте около минута да се охлади и го прибавете към млечната смес. Разбъркайте.
Изсипете млечната смес към продуктите в тавата и леко разбъркайте.
Може да се пече на водна баня,а може и тавата директно върху скарата.
Изпечете сладкиша на 175 градуса в предварително затоплена фурна.
Чудесна идея, Живе.
ОтговорИзтриванеС юфка правих Наполеон и много се хареса :)