понеделник, 7 януари 2019 г.

Реване Натали



Тази рецепта я знам от една гъркиня от преди 20 години.Много сполучливо и вкусно реване се получава.


Продукти:
2 ч.ч. грис
11/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. масло на стайна температура
5 яйца
2 ванилии
2 ч.л. бакпулвер
1к.л. сода

Сироп:
4 ч.ч. захар
5 ч.ч. вода


Приготвяне:
Смесват се брашното,гриста,содата,ванилията и бакпулвера.
Маслото се разбива добре.Жълтъците се разбиват със захарта и към тях се прибавя маслото.Разбиват се белтъците с 1 с.л. брашно и се прибавят по малко към яйчената смес.Всичко се събира и се изсипва в намазана с масло тавичка.



Пече се около 45 мин. на умерена температура.Охлажда се.




Сиропа ври 5 минути.Топъл,но не врял се залива с лъжица върху реването.Оставя се за една нощ в хладилника.
Може да се сервира с топка сладолед.





1 коментар:

  1. За много години, Живе! След толкова празници и рецепти, намерихме време и за блоговете:). Гледам доста рецепти си успяла да публикуваш и всичките все чудесни. Поздрави и много късмет през Новата година!

    ОтговорИзтриване