сряда, 23 януари 2019 г.

Торта с карамелен крем


Прекрасна торта се получи с този карамелен крем!



Продукти за блата:

1 яйце
200мл. прясно мляко
2/3 ч.ч. захар
50гр. краве масло
2 с.л. мед
1 ч.л. сода за хляб
2 2/3 ч.ч. брашно

за крема

500гр. маскарпоне
400гр. заквасена сметана
1 кутия карамелено мляко

Смесват се продуктите за крема и се прибира в хладилника,докато се приготвят блатовете.

Приготвяне:
Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, а маслото разтопено. Разбиват се  маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а след това меда и хлебната сода. След това изсипвате сместа в дълбок съд (най-добре тенджерка,защото при нагряване сместа се вдига) и го слагате на котлона да заври. Сместа трябва да поври на тих огън около 15 минути, докато се посгъсти и придобие леко златист цвят. Към поизстиналата смес добавяте брашното и омесвате тесто, което разделяте на 5 топки.



Разточва се тънка  кора върху леко набрашнена хартия за печене и блата се прехвърля в тава.Блата се пече около 5-10 минути до лек загар.Изважда се от фурната  се изрязва около 22 см. с ринг.


И така със следващите блатове.Оставят се да се охладят.



Взима се форма за торта,поставя се блат ,крем, блат  и се завършва с крем.Между блатовете сложих сладко от смокини и оставих 1 ч.ч. от крема за декорация.
Прибира се в хладилника за 1 нощ.



Изрезките ,които останаха от блатовете смлях на блендера и поръсих отгоре.


На другия ден се украсява.



1 коментар: