Това са най-вкусните кифлички,които съм опитвала .Мекички и толкова вкусни,че няма спиране с похапването им.
Продукти за тестото:
1 кг брашно500 мл топло прясно мляко
200 мл олио
2 яйца + 1 белтък
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. суха мая (20 гр прясна)
Плънка:
около 200 гр маргарин
около 200 гр сирене ,сложих и 200гр. извара
1 жълтък + 1 с.л. олио + 2 с.л прясно мляко (за намазване отгоре)
Приготвяне:
около 200 гр маргарин
около 200 гр сирене ,сложих и 200гр. извара
1 жълтък + 1 с.л. олио + 2 с.л прясно мляко (за намазване отгоре)
Приготвяне:
Аз ги направих с жива мая,която активирах със захарта,малко брашно и вода.
В купа слагам продуктите за тестото и с миксер и бъркалки за тесто се разбърква сместа.Брашното се сипва по малко докато може да бърка миксера,след това доомесвам на ръка.Тестото трябва да бъде меко.Може и малко повече да потрябва,но да не се прекалява.Готовото тесто слагам в намазнена купа и покривам с фолио и кърпа докато увеличи двойно обема си.Сместа за плънката се обърква и се разделя на 32 топчета и наредих в поднос .Когато тестото втаса също се разделя на 32 топчета.Всяко топче тесто се разстила с точилка на елипса,като в единия край се правят 3 прореза.
На неразрязаната страна се слага по 1 топче от сиренето и маргарина и се навива стегнато на кифличка.
От време на време намажете плота с олио да не ви лепне.Наредих кифличките в тава с хартия за печене на разстояние и оставих отново да втасат,като ги покрих с кърпа.След като втасаха ,намазах с жълтъчната смес и сложих в загрята фурна на 180 градуса да се пекат до приятен загар.
Това трябва да са кифличките на Руми!
ОтговорИзтриванеБожествени са :)