сряда, 6 февруари 2019 г.

Киш с броколи



Продукти:
за тестото

200гр. брашно
7 с.л. студена вода
1 яйце
100гр. студено масло
1/2 ч.л. сол

форма с диаметър 26см.

Плънка
1 глава броколи
200гр. пушено филе
4 яйца
400гр. заквасена сметана
черен пипер
индийско охерче
сол на вкус

150 гр кашкавал

Приготвяне:
Разделяме броколите на розички и бланшираме за кратко-леко да са омекнали,когато се пробват с вилица.Оставят се да се охладят.
Сметаната и яйцата се разбиват и овкусяват със сол, пипер и индийско орехче.


За основота:
В по-широка купа сипваме брашното,яйцето,солта ,маслото на кубчета и водата.Всичко се обърква с пръсти и се оформя на топка.Завива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.


След това се разточва върху хартия и ако има нужда се поръсва с  малко брашно, за да не лепне по точилката .Заедно с хартията тестото се премества във формата.Поставя се така,че да се получи борд по тавата и се надупчва се с вилица .


Покрива се с броколи  и с нарязаното  филе.



Сметаната и яйцата се разбиват и овкусяват със сол, пипер и индийско орехче.Поръсва се с настърган кашкавал и яйчената смес се изсипва отгоре.



  • Пече се  в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато кишът придобие  златисто-кафяв цвят.


    Сложих на решетка да се охлади леко и тогава извадих от формата и нарязах.
  • Да ви е сладко!

1 коментар: