Продукти:
1 пакет бутер тесто-ползвах на Билла
1 кутия праз-пак от там
5 с.л. олио
200гр. сирене-натрошето с вилица
1 яйце за намазване
Приготвяне:
Праза се нарязва и се задушава в съд с малко вода и сол.След като се изпари водата сложих олиото,поразбърках малко и оставих да се охлади.Прибавих сиренето и ако е нужно се поръсва със сол и черен пипер.
Бутер тестото е една голяма кора,която разточих леко с точилка и разделих на 2 по дължина.Поръсих едната част с плънката и завих кората.
Така завих двете кори на охлюв в тавата с хартия за печене на разстояние и намазах с разбито яйце.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто.
След като се изпече ,хартията се премахва и баницата се покрива с кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар