сряда, 20 март 2019 г.

Баница с праз в бутер тесто



Продукти:
1 пакет бутер тесто-ползвах на Билла
1 кутия праз-пак от там
5 с.л. олио
200гр. сирене-натрошето с вилица
1 яйце за намазване

Приготвяне:
Праза се нарязва и се задушава в съд  с малко вода и сол.След като се изпари водата сложих олиото,поразбърках малко и оставих да се охлади.Прибавих сиренето и ако е нужно се поръсва със сол и черен пипер.
Бутер тестото е една голяма кора,която разточих леко с точилка и разделих на 2 по дължина.Поръсих едната част с плънката и завих кората.


Така завих двете кори на охлюв в тавата с хартия за печене  на разстояние  и намазах с разбито яйце.


Пече се в предварително загрята фурна  на 170 градуса до златисто.


След като се изпече ,хартията се премахва и баницата се покрива с кърпа.


Бърза и вкусна баница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар