неделя, 14 април 2019 г.
Шницели с лапад
И аз като Пепи направих ги веднъж и после още няколко пъти.
Толкова вкусни ,че не можах да спра да ги ям.
Сега с листа от лапад,но и с листа от цвекло мисля, че ще станат много вкусни.
Продукти:
около 30 листа от ладап-зависи от плънката
Плънка:
първия път направих с 280 гр. извара от Лидъл, а вчера със сирене
2 яйца
сол и черен пипер
Всичко се смачква с вилица на каша почти.
Панировка:
3яйца
4 пълни супени лъжици брашно
100мл. прясно мляко
1 с.л. олио
сол и черен пипер
Всичко се разбърква като палачинково тесто.
Приготвяне:
Жилката на лапада изтънявам с нож докъдето може.Взима се листо,слага се от плънката,отгоре второ листо,пак плънка и захлупвам с трето листо.
Малко понатискам отвсякъде ,за да се разпредели плънката.
Така потапям в панировката и пържа в горещо олио.
Изпържените шницели слагам в съд с кухненска хартия.
И са готови за сервиране.
Да ви е сладко!
Източник
Шибой от моята градина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Оп, прияде ми се...
ОтговорИзтриване