неделя, 14 април 2019 г.

Тортичка с лешникови пури


За рожден ден на една прекрасна девойка направих тази тортичка.С бисквитена подложка и вкусен крем.
На добър път,Миленче-здраве и много успехи!


Продукти:
2 кутийки пури с лешников крем
200гр. течна сметана
250 гр. маскарпоне
200гр. бял разтопен шоколад
100 гр. настърган на ренде черен  шоколад

1 пакет какаови чаени  бисквити-аз ползвах роден край
60 гр. разтопено масло
форма 20 см.

Приготвяне:
В блендер се смилат бисквитите,прибавя се разтопеното масло и се обърква.Сместа се прехвърля в във форма с подвижен ринг в средата.Винаги слагам и ацетатно фолио за по-лесно изваждане от формата.Отстрани се разпределят пурите  и между тях се разпределя бисквитената смес.Притиска се с лъжица равномерно сместа по дъното и страните  и се оставя в хладилника докато се приготви крема.
Разбиваме сметаната с миксер до меки върхове.
В купа се разбива с тел маскарпонето,прибавяме разтопения бял шоколад,разбитата сметана и сместа се обърква с шпатула или лъжица.Оставям малко крем за отгоре и в останалия прибавям настъргания черен  шоколад и пак се обърква.
Изважда се бисквитената основа от хладилника и отгоре се разпределя крема.

Прибираме отново в хладилника за няколко часа-при мен една нощ .


На другия ден свалих ринга и украсих с крема.Тук в случая сложих малко сладкарска боя в бежов цвят.

Отстрани съм поръсила с трохи от изризки на медени блатове и шоколадови пръчици.


Лаленца от моята градина.



Няма коментари:

Публикуване на коментар