Досега само пържен шаран съм яла и много ми харесваше всеки път.Но така печен на фурна също много ми хареса.Получава се хрупкава коричка отгоре и със зеленчуците става още по-вкусен.
Продукти:
1 шаран-изчистен и нарязан на парчета
3 глави кромид лук
5 стръка пресен лук
3 моркова-настъргани на едрото ренде
200гр. консерва домати-намачкани
сол
черен пипер
1 ч.ч. вода
1 лимон
2 с. л. галета
1/2 ч. ч. олио
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Главите лук нарязва на филии, а пресния на дребно.В тиган с мазнина се задушава лука и морковите.След като омекне леко се добавя доматите и задушаването продължава още 10 минути.Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.Добавя се водата и сместа се изсипва в тава.
Отгоре се нареждат парчетата риба и се поръсват с галета.Тук там се нареждат лимоновите резани.
Главите лук нарязва на филии, а пресния на дребно.В тиган с мазнина се задушава лука и морковите.След като омекне леко се добавя доматите и задушаването продължава още 10 минути.Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.Добавя се водата и сместа се изсипва в тава.
Отгоре се нареждат парчетата риба и се поръсват с галета.Тук там се нареждат лимоновите резани.
Пече се 30-40 минути или докато рибата стане с приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар