четвъртък, 23 май 2019 г.

Сладкиш с тиква и шоколадови пръчици




С една от последните тикви направих този чудесен десерт.



Продукти:
4 яйца
150гр. захар
70мл. олио
300гр. печена пасирана тиква
250гр. брашно+1 ч.л. бакпулвер
орехи
50гр. шоколадови пръчици
1 к.л. канела
ванилия

За намазване отгоре
2 с.л. мед
2 с.л. кафява захар
10 смлени чаени бисквити
1к.л. канела

Приготвяне:
Фурната се загрява на 170 градуса.
Разбиват се яйцата със захарта,Прибавя се олиото и по малко от тиквата.След като се смесят продуктите се прибавя брашното с бакпулвера,след това орехите,ванилията ,канелата и шок. пръчици.Сместа се изсипва в малка тавичка /моята е 18-27/
покрита с хартия за печене.Печенето е около 30 -40 минути до суха клечка.



Бисквитите се смилат на бландера и се смесват с кафявата захар и канелата.
Изважда се от фурната и се намазва горещ с меда.Поръсва се с трохите и се оставя да се охлади на решетка.

След като се охлади се нарязва.



Рецептата с малки изменения  взаимствах  от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар