сряда, 3 юли 2019 г.

Чийзкейк с ягоди


Лятна и много вкусна ягодова фантазия!



Продукти:
за основата:
200гр. чаени бисквити
100гр. разтопено масло

За крема:
400гр. извара
260мл.течна сметана
150 гр. пудра захар
1 п. желатин+70мл. вода
няколко парчета ягоди за крема

Ягодов слой:
400гр. ягоди
15гр. желатин
150мл. вода
50гр. захар

За украса
100гр. течна студена  сметана
1 с.л. захар

Приготвяне:
Бисквитите се смилат с блендер  и се прибавя разтопеното масло.Сместа и изсипва във форма 24 см.с падащо дъно.Може да се сложи и ацетатно фолио,за по-лесно отлепяне от страните.Натиска се бисквитената основа с лъжица като се разпределя равномерно. Формата се прибира в хладилник докато стане крема.
Приготвяне на крема:
В чашка се слага желатина и студената вода,разбърква се и сеоставя  да набъбне.
Изварата се пасира ,а течната сметана  и захарта се разбиват с миксера.Двете смеси се събират в купа.Желатина се затопля,но не врял и се изсипва в крема.Аз прибавих и няколко парченца ягоди.Изважда се формата от хладилника и върху бисквитената основа се разпределя крема.Заглажда се и се връща обратно в хладилника.



Ягодов слой:
Ягодите се изчистват,режат се на парчета и се пасират.Към тях се прибавя 150 гр. вода и 50 гр. захар.
Желатина се сипва в чашка с малко вода и се оставя да набъбне.След това затопля  и се прибавя към ягодовия слой.
Изважда се формата отново от хладилника и се разпределя ягодовата смес.Разпределя се и формата се връща в хладилника за няколко часа.




За украсата:
Разбива се сметаната и захарта  с миксер  и се украсява чийзкейка.Сваля се ринга на формата и фолиото внимателно.



Сметаната се сипва в пош и със звездообразен накрайник се правят розички.Между тях и цели ягоди с пресни ментови листа.


Ето така я украсих .

Хапнахме си с удовоствие !



Да ви е сладко и на вас!


Няма коментари:

Публикуване на коментар