Продукти:
за основата:
200гр. чаени бисквити
100гр. разтопено масло
За крема:
400гр. извара
260мл.течна сметана
150 гр. пудра захар
1 п. желатин+70мл. вода
няколко парчета ягоди за крема
Ягодов слой:
400гр. ягоди
15гр. желатин
150мл. вода
50гр. захар
За украса
100гр. течна студена сметана
1 с.л. захар
Приготвяне:
Бисквитите се смилат с блендер и се прибавя разтопеното масло.Сместа и изсипва във форма 24 см.с падащо дъно.Може да се сложи и ацетатно фолио,за по-лесно отлепяне от страните.Натиска се бисквитената основа с лъжица като се разпределя равномерно. Формата се прибира в хладилник докато стане крема.
Приготвяне на крема:
В чашка се слага желатина и студената вода,разбърква се и сеоставя да набъбне.
Изварата се пасира ,а течната сметана и захарта се разбиват с миксера.Двете смеси се събират в купа.Желатина се затопля,но не врял и се изсипва в крема.Аз прибавих и няколко парченца ягоди.Изважда се формата от хладилника и върху бисквитената основа се разпределя крема.Заглажда се и се връща обратно в хладилника.
Ягодов слой:
Ягодите се изчистват,режат се на парчета и се пасират.Към тях се прибавя 150 гр. вода и 50 гр. захар.
Желатина се сипва в чашка с малко вода и се оставя да набъбне.След това затопля и се прибавя към ягодовия слой.
Изважда се формата отново от хладилника и се разпределя ягодовата смес.Разпределя се и формата се връща в хладилника за няколко часа.
За украсата:
Разбива се сметаната и захарта с миксер и се украсява чийзкейка.Сваля се ринга на формата и фолиото внимателно.
Сметаната се сипва в пош и със звездообразен накрайник се правят розички.Между тях и цели ягоди с пресни ментови листа.
Ето така я украсих .
Хапнахме си с удовоствие !
Да ви е сладко и на вас!
Няма коментари:
Публикуване на коментар