вторник, 21 май 2019 г.

Торта за Данка


Торта за една моя колежка-Даниела.
За  рожден ден и пожелания  за продължаващо приятелство в офиса и извън него както е до сега!Обичам те Дани!

Продукти за блата:
4 яйца
120 гр. захар
120 гр. брашно
50гр. нишесте
щипка сол
ванилия

За крема:
250гр. маскарпоне
200гр. сладкарска сметана-студена
200гр. шоколадов кувертюр
50гр. масло
50мл. прясно мляко


Приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта до побеляване,прибавя се брашното, нишестето,солта и ванилията.Форма с диаметър 22 см. се покрива с пекарска хартия  и сместа се изсипва.Заглажда се и се пече на 170 градуса до суха клечка.


Изважда се и се охлажда-Добре е да се направи един ден по-рано и да се прибере в хладилника увит в прозрачно фолио за по-лесно разрязване.Аз разделих на 3 платки.



За крема-В купа се начупва шоколада с маслото,прясното мляко и 50 гр. от сметаната.Разтопява се на водна баня или в микровълнова.Оставя се да се охлади ,но да е течно.Прибавя се маскарпонето.



Останалата сметана се разбива и към нея се прибавя шоколадовия крем Оставя се в хладилника докато потрябва.


Във формата се слага отстрани ацетатно фолио.Поставя се 1 блат-аз го сиропирах с карамелен сироп.



Намазах с част от крема и така до край като се завършва с крем.Оставя се и за декорация отгоре.Тортата се прибира за една нощ в хладилника.На следващия ден се декорира.



И парченце.



Няма коментари:

Публикуване на коментар