четвъртък, 4 юли 2019 г.

Торта мус троен шоколад



Който обича шоколадова торта може да направи по тази рецепта.


Изключително вкусна  и ще се хареса на всеки може би,както се хареса на всички които я опитаха.



Продукти за основата:
200гр. бисквити Орео
60гр. разтопено масол
форма 20см

Тъмен шоколадов мус
150 грама черен  шоколад
120 грама сметана за разбиване
160гр. сметана за разбиване (35% мазнина), охладена
1 ч.л. желатин на прах
1 супена лъжица +1 чаена лъжичка студена вода

Млечен шоколадов мус
150гр.млечен шоколад
120 грама сметана за разбиване
160гр. сметана за разбиване (35% мазнина), охладена
1 ч.л. желатин на прах
1 супена лъжица +1 чаена лъжичка студена вода

Бял шоколадов мус
150гр. бял шоколад
120 гр. сметана за разбиване
160гр. сметана за разбиване (35% мазнина), охладена
1 ч.л. желатинов прах
1 супена лъжица +1 чаена лъжичка 20 мл студена вода

За декориране
Какао на прах и малини

Приготвяне:
Поставете бисквитите в блендер и смелете на трохи.


Добавете разтопеното масло и смесете  равномерно. Разпределете сместа на дъното на формата и с лъжица притеснете. Охладете в хладилник докато се приготви първият мус.
Подгответе тъмен шоколадов мус. 
В  купа се начупва   шоколада и 1/2 чаша (120 грама) сметана за разбиване. Поставете купата върху тенджера с кипяща вода  на слаб огън, докато целият шоколад се разтопи. Може и в микровълнова.Междувременно се разтваря желатин в студена вода и се оставя да набъбне за около 5 до 10 минути. Поставете желатина върху слаб огън само докато желатинът се разтвори и излее върху разтопената шоколадова смес. Оставете шоколадовата смес да се охлади напълно при стайна температура. Разбийте останалите 160гр. охладена сметана, докато се образуват твърди върхове. Добавете разтопената шоколадова смес и разбъркайте, докато се смеси добре. Изсипете шоколадния мус върху коричката и оставете в хладилник за около 15-20 минути, докато  приготвите следващия слой шоколадов мус. 
Повторете същите стъпки за приготвяне на млечните и белите шоколадови мусове. Охладете тортата за най-малко 4 часа или една нощ. Може да се мине с  нож около краищата на тортата, за да отстраните страните на формата.Аз смагам ленти от папка. Преди сервиране поръсете с какао на прах и украсете с малини.

Малинките са от нашата градина-дребни ,но сладки.

.
Тази торта направих за моята племенница,която завърши успешно 12 клас.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар