Продукти за 12-14 мъфини
Продукти:
За трохите отгоре
100 гр. кафява захар
85гр. брашно
60гр.разтопено масло
1 ч.л. канела
За тестото:
2 големи праскови, обелени и нарязани на кубчета
110 гр. меко масло-на стайна температура
135 гр. захар
2 яйца
ванилия
80 гр. заквасена сметана
60мл.прясно мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
220гр. брашно
1/4ч.л.сол
1/2 ч.л. канела
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и сложете във формите за мъфини хартиени подложки или както при мене силиконови.Леко ги намазах с масло.
За трохите :
В купа комбинирайте захар с брашно и канела. Добавете разтопеното масло и разбъркайте с вилица и оставете настрана.
В средна купа разбийте маслото и захарта с миксер,прибавете 1 по 1 яйцата,заквасената сметана и прясното мляко .Добавете брашното смесено със солта,бакпулвера,канелата и содата.Накрая ванилията и парчетата праскови и объркайте с шпатула. Разпределете във формите.При мен се получиха 12 форми за мъфини и още 2 по-големи формички.може да използвате или форми за крем карамел ,защото сместа е малко повече от 12 бройки.
Добавете по една супена лъжица от трохите на всеки мъфин.
Печете около 25-30 минути до златисто кафяво.
Охладете напълно и ги опитайте.
Толкова са вкусни с тази хрупкава коричка отгори и мекички отвътре.
С Бъстър ги опитахме-е,на него едно парченце,че сладко не трябва.
Превъзходни са!
Няма коментари:
Публикуване на коментар