неделя, 21 юли 2019 г.

Мъфини с парченца праскови


В сезона на прасковите  опитайте тези мъфини.Сигурна съм,че ще се харесат на всички,така че си ги направете.


Продукти за  12-14 мъфини

Продукти:
За  трохите отгоре
100 гр. кафява захар
85гр. брашно
60гр.разтопено  масло
1 ч.л. канела

За тестото:
2 големи  праскови, обелени и нарязани на кубчета
110 гр. меко масло-на стайна температура
135 гр. захар
2 яйца
ванилия
80 гр. заквасена сметана
60мл.прясно мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
220гр. брашно
1/4ч.л.сол
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и сложете във формите за мъфини хартиени подложки или както при мене силиконови.Леко ги намазах с масло.
 За трохите :
 В купа комбинирайте захар с брашно и канела. Добавете разтопеното масло и разбъркайте с вилица и оставете настрана.
 В средна купа разбийте маслото и захарта с миксер,прибавете 1 по 1 яйцата,заквасената сметана и прясното мляко .Добавете брашното смесено със солта,бакпулвера,канелата  и содата.Накрая ванилията и парчетата праскови и объркайте с шпатула. Разпределете във формите.При мен се получиха 12 форми за мъфини и още 2 по-големи формички.може да използвате или  форми за крем карамел ,защото сместа е малко повече от 12 бройки.
Добавете по една супена лъжица от трохите на всеки мъфин.



 Печете около 25-30 минути до златисто кафяво.



Охладете напълно и ги опитайте.


Толкова са вкусни с тази хрупкава коричка отгори и мекички отвътре.


С Бъстър ги опитахме-е,на него едно парченце,че сладко не трябва.




Превъзходни са!

Няма коментари:

Публикуване на коментар