понеделник, 22 юли 2019 г.

Пълнени патладжани на фурна


Лятно и много вкусно ястие!Имах 2 патладжана от градината и се чудих дали да ги изпържа или да ги напълня.Поразрових се из блога на Ванчето С нож и вилица в ръка и си намерих тази чудесна рецепта.Не използвах прошуто и моцарела,но пак много ни хареса.


Продукти:
2 патладжана
1 глава лук
1 изпечена пържола-при мен  свинска
2 яйца
3 с.л. галета
настърган кашкавал-около 100гр.
черен  пипер 
сухи подправки по желание
зехтин
сол
за поръсване копър
Патладжаните нарязах на 2 и оставих в съд с вода и сол да си пуснат горчилката.След това в тенждера с гореща вода сложих да поврят 5 минути.Извадих в тавичка и оставих да се охладят.
С лъжица издълбах средата и нарязах на парчета.
В тиган с горещо  олио изсипах нарязания лук и обърках за кратко на средна температура.Добавих  парчетата патладжан и смесих с лука.Повряха за кратко и изключих котлона.
В средна купа разбих яйцата,прибавих галетата,месото,кашкавала и подправките.


С тази смес напълних издълбаните патладжани.


Пекох на 180 градуса до приятен загар.

Да ви е сладко!




2 коментара: