Лятно и много вкусно ястие!Имах 2 патладжана от градината и се чудих дали да ги изпържа или да ги напълня.Поразрових се из блога на Ванчето С нож и вилица в ръка и си намерих тази чудесна рецепта.Не използвах прошуто и моцарела,но пак много ни хареса.
2 патладжана
1 глава лук
1 изпечена пържола-при мен свинска
2 яйца
3 с.л. галета
настърган кашкавал-около 100гр.
черен пипер
1 изпечена пържола-при мен свинска
2 яйца
3 с.л. галета
настърган кашкавал-около 100гр.
черен пипер
сухи подправки по желание
зехтин
сол
зехтин
сол
за поръсване копър
Патладжаните нарязах на 2 и оставих в съд с вода и сол да си пуснат горчилката.След това в тенждера с гореща вода сложих да поврят 5 минути.Извадих в тавичка и оставих да се охладят.
С лъжица издълбах средата и нарязах на парчета.
В тиган с горещо олио изсипах нарязания лук и обърках за кратко на средна температура.Добавих парчетата патладжан и смесих с лука.Повряха за кратко и изключих котлона.
В средна купа разбих яйцата,прибавих галетата,месото,кашкавала и подправките.
С тази смес напълних издълбаните патладжани.
Пекох на 180 градуса до приятен загар.
Да ви е сладко!
Прекрасни! Цвета
ОтговорИзтриванеОх, разкош...
ОтговорИзтриване