1/3ч.ч. масло
6с.л.какао на прах
3ч.ч.смлени трохи козунак
1 бакпулвер
1ч.ч- смлени орехи,
2 яйца
2с.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
1/2 ч.ч. захар
ванилия,ром и портокалови корички
Глазура:
200 гр. шоколадов кувертюр
200 гр. шоколадов кувертюр
100гр.течна сметана
50гр. масло
зелени кокосови стърготини за поръсване
Приготвяне:
Фурната се пуска на 180 градуса.
Козунака се смила в блендер на трохи.
Разтопява се маслото. Смесват се трохите с бакпулвера, захарта, какаото, смлените ядки и ароматите. Яйцата се разбиват и смесват със заквасената сметана.
Събират се двете смеси и се разбъркват.Тавичката се покрива с хартия за печене и сместа се изсипва и заглажда.
Козунака се смила в блендер на трохи.
Разтопява се маслото. Смесват се трохите с бакпулвера, захарта, какаото, смлените ядки и ароматите. Яйцата се разбиват и смесват със заквасената сметана.
Събират се двете смеси и се разбъркват.Тавичката се покрива с хартия за печене и сместа се изсипва и заглажда.
Пече се до суха клечка.
Продуктите за гладурата се загряват докато се разтопи шоколада.Оглажда се леко и се залива върху студеното брауни.
Аз го пекох вечерта и сутринта го залях.
Изключително вкусен и бърз сладкиш.
Идеята видях при Зиче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар