Предлагам ви кайсиев тарт гарниран със сладолед-неустоимо вкусна комбинация!
Продукти:
маслено тесто
160гр. брашно
щипка сол
2 с.л. захар
бадемов екстракт
113 гр. масло-студено на кубчета
1 жълтък
2 с.л. ледена вода
желе от дюли за намазване-нямах кайсиево сладко
Продукти за плънката:
113 гр. масло-на стайта температура
100гр. захар
ванилия
2 яйца
125 гр. смлени бадеми
кайсии -нарязани на филии
Приготвяне:
За блата
Омесват се продуктите с ръце и тестото се прибива във фолио за свежо съхранение в хладилника за 1 час.
След това се разточна върху набрашнена хартия за печене и с точилката се пренася върху формата-28 см.Прави се борд и навякъде се надупчва с вилица.
Пече се на 180 градуса до лек загар.Плънката-всички продукти се смесват с вилица.Изважда се изпечения блат и се намазва със сладко.
Отгоре се залива с плънката и се подреждат кайсиевите парчета.
Допича се на горен реотан.
Ако имате сладко от кайсии ,след като се изваде от фурната може да се намаже с него.
Насладете му се!
Браво, Живе!
ОтговорИзтриване