Продукти за тестото:
350 гр. брашно
1 яйце
3 с.л. захар
1 с.л.олио
200гр. заквасена сметана
1/3ч.л. сода
За пълнежа:
4-5 средни ябълки
захар на вкус-аз сложих 2 лъжици
канела
60 гр. масло
Приготвяне:
Първо приготвям плънката.Ябълките се изчистват от семките и се нарязват на малки парчета.В тиган се слага маслото и след като заври се слагат ябълките и захарта.Бъркат се леко 2-3 минути и се оставят да се охладят.
В купа се разбърква сметаната и содата,яйцето,олиото,захарта .Бъркам с тел докато се разтопи захарта.По малко се добавя брашно .Оформя се тестото на топка и се оставя 20 минути да почине.Аз го захлупвам с купата.
Когато всички са готови може да се приготви тигана.
След това поръсвам с пудра захар.
Ей, вкусотийка! С кафенце много ще вървят :)
ОтговорИзтриванеДааа ,и с чайче също.
ОтговорИзтриване