250 гр. меко масло
250 мл. олио
200 гр.пудра захар
около 1 кг брашно
2 жълтъка
3 ванилия
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сода за хляб
2 чаени лъжици коняк
150 г изпечени бадеми и след това едро смлени
пудра захар за поръсване
2 чаени лъжици коняк
150 г изпечени бадеми и след това едро смлени
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разбиваме маслото за 10 минути със захарта.Добавяме 1 по 1 жълтъците,по малко от брашното с бакпулвера,содата,ванилията и коняка.Разбиваме колкото е възможно с миксера и прибавяме бадемите.Оформяме до меко тесто и късаме топчета колкото орех.Подреждаме в тава с хартия и печем в предварително загрята фурна .
Още топли овалваме с пудра захар
Няма коментари:
Публикуване на коментар