събота, 11 януари 2020 г.

Сръбска салата с червено цвекло

Тази салата ни я приготви за коледното парти в офиса една колежка,която е от Сърбия и толкова много ми хареса,че я правих няколко пъти вече.Лека ,ефирна и подходящо мезе за ракийка.



Продукти:
6 средни картофа
2 моркова
1 средна глава червено цвекло
1 глава червен лук-аз добавих и  1 стрък пресен
1 кофичка заквасена сметана-400гр.
1 кутия майонеза-250гр.
1 ч.л. горчица
4 сварени яйца
Приготвяне:
В тенджера се слагат без да се белят картофите,морковите и цвеклото.След като са готови се обелват.
В купа се смесват сметаната,майонезата и горчицата-поръсва се  малко сол ако е нужно.
Картофите се намачкват   и овкусяват с малко сол и зехтин.Прибавя се нарязания лук ,обърква се и се изсипва на дъното на средна тавичка.



Леко се заглажда с лъжица.отгоре се слага половината от сметановата смес.Поръсва се с настъргано цвекло и настъргани моркови и леко се поръсват със сол.Изсипва се останалата част от сметановата смес и отново се заглажда.
Най-отгоре се поръсва с настъргани яйца.


Ако искате може и тях да посолите.


Салатата се оставя покрита с фолио в хладилника за известно време-аз оставих за 2 часа.


Дани,благодаря за рецептата!


Няма коментари:

Публикуване на коментар