събота, 11 януари 2020 г.

Тарт с броколи и моцарела

Любим тарт-вкусен и подходящ за вечеря.



Продукти за маслено тесто:
270гр. брашно
170 гр. студено  масло
4 до 6с.л.  студена вода

Плънка:
1 пакет замразени броколи или 1 глава пресни
3 яйца
200 гр.течна готварска сметана + 1 ч.л. сол,черен пипер
125гр. моцарела
малко кашкавал за поръсване
няколко чери домати

Сваряваме броколите за 5 минути и оставяме да се изцедят от водата.

Приготвяне:
Маслото се нарязва на парчета  и заедно с част от брашното се разбива в блендер докато стане на трохи.Сипва се останалото брашно и студената вода и се оформя на топка.Завива се с фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.Изважда се и върху набрашнен плот се разточва с точилка на кръг.Тавичката ми е 28 см.С помощта на точилката се прехвърля във формата като се оформя и борд.Надупчва се с вилица навсякъде


и се изпича на 170 градуса до лек загар.

За плънката:
Разбиваме яйцата с тел и към тях прибавяме сметаната,сол и черен пипер.



След като се изпече блата ,броколите се подреждат отгоре.Поръсват се с настърганата моцарела,кашкавал и се заливат с яйчената смес.
Нарязват се доматите на половинки и се подреждат с рязаната част нагоре.
Пече се на 170 градуса за около 35 минути.


Охлажда се леко и се реже на парчета.

Опитайте и ще ви хареса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар