неделя, 9 февруари 2020 г.

Султан кебап с пилешко




Продукти:
50гр.масло
1кг.пилешки филета
2 големи глави лук
2 моркова
1 малка кутия грах
2 тиквички
2 с.л. доматен сос-аз сложих лютеница разредена с 1 ч.ч.вода
черен пипер  и сол
1 пакет кори за баница,но не от дебелите


Сос бешамел :
6 с.л.масло
6 с.л.брашно
около 6ч.ч.прясно мляко
кашкавал за поръсване

Приготвяне:
В голям тиган се слага маслото,нарязаномо месо и се задушава 15 минути.Добавят се нарязания на кубчета лук,моркови,грах,тиквичките и те нарязани на кубчета.Разбъркват се леко и се доливаме доматения сос/лютеница/ разреден с водата.Поръсва се със сол на вкус и черен пипер.Пожелание може и индийско орехче.Задушава се на притворен капак около 20 минути.Изключваме котлона и започваме сос бешамела.
В тенджера слагаме маслото и след като се разтопи добавяме брашното.Бърка се непрекъснато да се стане на бучки.може и малко олио да сложите,ако ви  е малко маслото.След като промени леко цвета отдръпваме от котлона и добавяме топлото мляко.За улеснение може да се бърка с телена бъркалка.Ври малко и го оставяме.Овкусяваме със сол и малко черен пипер.Гъстотата трябва да е като боза.

Взимаме 2 кори и ги слагаме в купичка,като внимателно понатискаме в средата,като внимаваме да не се скъсат.Краищата на корите трябва да са навън.Слагаме част от плънката в корите  и загъваме с краищата.



Обръщаме и подреждаме в тавата,която предварително сме намазали с олио.



Аз не я намазах и те се залепиха.Трудно ,но не беше невъзможно да се отлепят.
За тази плънка направих 6 бухчи.За последната  използвах 3 кори,че почти винаги са нечетен брой в пакет.
Върху всяка купчинка се слага от сос бешамела .
Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Изваждаме от фурната и поръсваме с кашкавал,връщаме обратно във фурната и печем до приятен загар.

Много вкусно ястие,одобрено от нас и гостите ни снощи.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар