сряда, 18 март 2020 г.

Мандаринов кейк


Докато го пекох този кейк, аромата му се носеше из цялата къща.Ако нямате мандарини,става и с портокали.


Продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 пълна ч.ч. пасирани мандарини-3 бр.
1 ч.ч. олио
4 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1ванилия

Приготвяне:
Разбивам с миксера яйцата и захарта.Прибавям олиото,мандарините  и по малко от брашното в което съм сложила бакпулвера.След всеки продукт разбивам на ниска скорост.
Подготвям си форма с хартия за печене и изсипвам сместа.
Пека на 180 градуса до суха клечка.Ако отгоре бързо започне да се изпича ,а вътре е глетаво покривам с фолио.


Изваждам на решетка и след като се охлади поръсвам с пудра захар.


След това нарязвам и си хапваме с удоволствие.



Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Здравейте, бихте ли ми казали мандарините с кората ли се пасират или обелени?

    ОтговорИзтриване