неделя, 15 март 2020 г.

Бисквитена торта с течен шоколад



Продукти:
Бисквити
1 кутия кондензирано мляко
1 кутия какаов крем или нутела
400гр. течна студена сметана
1 шепа изпечени и натрошени бадеми
прясно мляко за напояване на бисквитите

Приготвяне:
Подготвяме си средна тавичка в която да се съберат от едната страна 3 реда ,от другата 4 реда бисквити.

Приготвяме първо крема.
В купа изсипваме сметаната,кондензираното мляко и 2 с.л. какаов крем.Разбиваме с миксер докато стане пухкав крем.

Сипваме част от бадемите -оставяме малко и за поръсване.


На дъното на тавичката слагаме тънък слой от крема.Взимаме бисквита,потапяме за кратко в прясното мляко и нареждаме в тавичката.
Използвам тези бисквити и кондензирано мляко-от Лидъл.



Отгоре намазваме с какаовия крем.Правим втори ред бисквити и пак мажем с какаовия крем.Аз за по-лесно намазване  го разтопих леко в микровълновата.


Отгоре се разпределя крема ,заглажда се и се поръсват бадемите.


Оставяме за няколко часа в хладилник или 1 нощ.



1 коментар: