Рецептата взех от една гъркиня и почерпих друга гъркиня с тях ,след което ми писа че са много вкусни..Хрупкави отвън и пръхкави отвътре.А като мезе на вино и бира са чудесни!
Продукти:
30 маслини без костилките
550-600гр. брашно
200мл. олио
120мл.бяла рецина-или бяло вино
1 бакпулвер
1ч.л. сол
семена по желание
Приготвяне:
Маслините се смилат с блендера.
Вкупа се слагат маслиновата паста и останалите продукти.Обърква се на тесто,което не трябва да е твърдо.
Взима се малка част от тестото,прави се на топче,след това на фитил и се оформя геврече.
Пекат се на 180 градуса за около 25 минути.
Да ви е сладко!
Аз ги направих с пълнозърнесто и типово брашно. Чудесни са, особено с крема сирене! Благодаря ти за споделената рецепта, Живе!
ОтговорИзтриванеНе ми допаднаха. Мазни, не са вкусни. Разочарование.
ОтговорИзтриванеСупер са, по-хубави от тези на грамаж по магазините
ОтговорИзтриванеМоже ли без вино.
ОтговорИзтриване