понеделник, 2 март 2020 г.

Гевречета с маслини


Всеки ,който опита гевречетата много ги хареса.



Рецептата взех от една гъркиня и почерпих друга гъркиня с тях ,след което ми писа че са много вкусни..Хрупкави отвън и пръхкави отвътре.А като мезе на вино и бира са чудесни!



Продукти:
30 маслини без костилките
550-600гр. брашно
200мл. олио
120мл.бяла рецина-или бяло вино
1 бакпулвер
1ч.л. сол
семена по желание

Приготвяне:
Маслините се смилат с блендера.

Вкупа се слагат маслиновата паста и останалите продукти.Обърква се на тесто,което не  трябва да е твърдо.


Взима се малка част от тестото,прави се на топче,след това на фитил и се оформя геврече.

Пекат се на 180 градуса за около 25 минути.

Заредих една тава и в останалото тесто сложих микс от сурови ядки.


И в двата варианта много се харесаха.


Използвах овкусени маслини каламон и си пуснаха аромата изцяло.


Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Аз ги направих с пълнозърнесто и типово брашно. Чудесни са, особено с крема сирене! Благодаря ти за споделената рецепта, Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Не ми допаднаха. Мазни, не са вкусни. Разочарование.

    ОтговорИзтриване
  3. Супер са, по-хубави от тези на грамаж по магазините

    ОтговорИзтриване
  4. Може ли без вино.

    ОтговорИзтриване