неделя, 22 март 2020 г.

Тутманик с бяло и царевично брашно


Рецептата я видях в кулинарната група "Хоби готвачи".Стана прекрасен тутманик-вкусен и на конци.



Продукти:
3 яйца-1 белтък за намазване
200мл. прясно мляко
2 пълни с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакет суха мая
около 600 гр.брашно
1 ч.ч. царевично брашно

за намазване  50 гр. меко масло +50 гр. олио
300гр. сирене

Приготвяне:
В купата на миксера слагам всички продукти  и сипвам царевичното брашно и  по малко от пшеничното брашното.Разбивам докато може с бъркалка за тесто и  след това оформям тестото с ръце.Трябва да е меко тестото.Оставям в купа да втаса и увеличи двойно обема си.
След това намазнявам плота и разтилам тестото.Намазвам с мазнината и прегъвам.Пак намазвам и пак прегъвам-3-4 пъти.Накрая както е сгънат го разтеглям на правоъгълник и намазвам последно и поръсвам със сирене.Навивам на руло и режа на парчета.Подреждам в намазнена тава и леко отгоре намазнявам.Покривам с кърпа и оставям отново да втаса.


Намазвам с разбития белтък-в него сложих 1 лъжица олио и поръсвам със сусам.
Пека на 180 градуса до готовност.


С хрупкава коричка и мекичък отвътре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар