събота, 18 април 2020 г.

Омлет с кайма и кашкавал



Продукти за омлета:
200гр.кайма
140 гр. кашкавал
6 яйца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 чаена лъжица червен пипер

Продукти за плънката:

6 с.л. заквасена сметана
копър
2 скилидки пресован чесън

домат и краставица

Приготвяне:
В купа се слага каймата и яйцата и с вилица се намачква.Прибавя се настъргания на едро ренде кашкавал и подправките.В затиган с малко мазнина се загрява на среден котлон и се изсипва от сместа.Аз разделих на 3 и станаха достатъчно за 1 човек.Дъното на моя тиган е 20 см.След като се зачерви  се обръща с лопатка и се захлупва с капак за 5-7 минути.Слага се омлета в чиния и се зарежда следващия.


В купа се събира сметаната,копъра и чесъна с малко сол.Върху омлета се намазва 1/3 от сметановата смес,нарежда се с резани домати и тънки парчета краставица.


Навива се на руло и се сервира.


Щом и децата го харесаха,значи  ще се хареса и на вас.



Няма коментари:

Публикуване на коментар