вторник, 7 юли 2020 г.

Торта с бишкоти и плодове


Лятна торта с нежни кремове и аромат на плодове.


Продукти за форма 26 см
30 бр. бишкоти

 Плодов крем

300гр. плодове-при мен къпини и боровинки
70 гр. захар
1 пакет желатин
45 мл. вода

Крем
2 по 400гр. заквасена сметана на стайна температура
5 с.л. пудра захар
500гр. течна сметана за разбиване-студена
200гр. шоколадов кувертюр
1 пакет ванилия без варене на д-р Йоткер за разбиване
2 желатина

Приготвяне:
Желатина се залива с водата и се оставя да се желира.
Плодовете поръсих със захарта и сварих за кракто.Минах през цедка и докато са топли към тях прибавих желатина-бъркам докато се разтопи и оставям да се охлади леко.

За крема-Шоколада се разтопява с 50мл от течната сметана и се оставя да се охлади.

Останалата сметана се разбива в купа ,отделно се разбива крема на Йоткер по упътването-с 400 мл. студено прясно мляко.Заквасената сметана се обърква със захарта.3-те смеси се събират  и към тях се прибавя желатина разтопен и ванилията.Този крем се разделя на 2
В едната половина се слага разтопения шоколад,а в другата плодовото пюре.

Бишкотите наредих в тавата и леко напръсках с прясно мляко тук там с четка.Слагам шоколадовия крем отгоре.Нареждам втори ред бишкоти и заливам с плодовия крем.
Прибирам в хладилника за 1 нощ.
Отгоре украсих с плодове,фелирани бадеми  и шоколадови листа от бял разтопен бял шоколад.


Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар